Gepubliceerd op 6 november 2014

Presentatie boek ‘Schoolschaken’

hele cover boek Schoolschaken

 

Hierbij nodig ik je uit voor de presentatie van mijn boek Schoolschaken. Dit vindt plaats op woensdag 17 december van 15.30 – 16.30 uur in het Max Euwe Centrum in Amsterdam. Voorafgaand kun je het Max Euwe Centrum bekijken. Toegang is gratis.

Lees hier het eerste hoofdstuk van het boek

Tijdens de presentatie geef ik een korte lezing met een video en sheets (tekst en veel foto’s).

Schaken is een belangrijk educatiemiddel en kan veel bijdragen aan het onderwijs. Schaken bevordert de cognitieve, sociale, emotionele en metacognitieve ontwikkeling van kinderen. Het boek bespreekt didactiek, organisatie van een schoolclub, wetenschappelijk onderzoek naar meerwaarde voor het onderwijs en schaken als emancipatiemiddel voor kinderen met een beperking.

Het boek telt 280 pagina’s. Ik geef het in eigen beheer (KVDC) uit. Het boek kost 25 euro plus 3,84 euro porti. Een uitgebreide preview van het boek kun je vinden via www.schaaktalent.nl, button ‘Boek Schoolschaken’. Op deze site staat ook de bestelwijze. Aanwezigen tijdens de boekpresentatie kunnen het boek voor 20 euro kopen. Graag ontvang ik vooraf een mailtje naar karel@kvdc.nl of je aanwezig bent.

Met vriendelijke groet, Karel van Delft