Gepubliceerd op 12 november 2014

Verslag “Het MEC komt naar u toe!”

Op zaterdag 8 november 2014 hebben we voor het eerst Het MEC komt naar u toe! georganiseerd in Bussum. Hoewel de opkomst een ietwat tegenviel (30 aanwezigen), werd het programma positief ontvangen.

In het denksportcentrum in Bussum waren vijftig panelen van onze mobiele expositie opgehangen, met foto’s en verhalen over Euwe en het Max Euwe Centrum.

De mobiele expositie wordt bekeken

Het eerste onderdeel van de middag was een vertoning van polygoonbeelden over Max Euwe, van zijn match tegen Aljechin in 1935 tot aan zijn rol bij het match Fischer-Spasski in 1972.

Polygoonbeelden Euwe

Daarna kregen de aanwezigen enkele ludieke schaakpuzzels op te lossen, waarna een tweede filmpje de geschiedenis van 25 jaar Max Euwe Centrum (1986-2011) weergaf. De middag werd besloten met een vragenrondje en het spelen van enkele potjes dobbelschaak. Al met al een leuke middag, hopelijk een volgende keer met meer bezoekers.

Ludieke puzzels oplossen

 

De bedoeling is om met Het MEC komt naar u toe! twee keer per jaar het land in te trekken om zoedoende het MEC buiten Amsterdam te promoten. Schaakorganisaties (club, regionale bond, toernooi, vergadering) die deze activiteit willen huisvesten kunnen contact opnemen met het MEC.