Gepubliceerd op 1 juli 2018

Verhitte hoofden en klokken op het 25e Pleinfestival

Het 25e Pleinfestival van het Max Euwe Centrum werd zaterdag 30 juni onder een stralende zon verspeeld. Overal verhitte schaakhoofden, maar ook enkele oververhitte schaakklokken die het begaven. Gelukkig zaten vrijwel alle deelnemers onder de grote parasols van de cafés van het Max Euweplein, zodat er geen oververhitte schakers waren.

De simultaans, de klokseances en het snelschaak, gegeven door Machteld van Foreest, Liam Vrolijk en Lucas van Foreest waren de hele middag de grote trekpleisters van dit festival, waar veel publiek op af was gekomen. Ook de jeugdhoek werd de hele dag middag druk bezocht.

Machteld Plein18
Machteld zichtbaar in haar nopjes bij de kloksimultaan…

Lucas Plein18
… terwijl haar broer Lucas snelschaakt

Liam Plein18
Liam Vrolijk geeft simultaan

 Olivier Zanoli, Pjotr ten Berge, Bonne van Breukelen en Rufus Ang hebben geen moment rust gehad en gaven uren achter elkaar simultaan tegen iedereen die aanschoof. Aan de andere kant van het plein speelden zeven jeugdteams uit de SGA tegen elkaar, waardoor er tientallen jeugdige schakertjes over het Max Euweplein struinden. VAS won het jeugdtoernooi en de beker, maar alle deelnemers aan het toernooi kregen een een T-shirt en een prijsje. Tenslotte waren de oploswedstrijden van de NBvP en het MEC populair: vele tientallen goede oplossers deden een gooi naar de beschikbare prijsjes.

Wederom was het Pleinfestival een promotie voor het schaken, voor jong en oud!

Het 25e Pleinfestival werd mogelijk gemaakt door de Ondernemersvereniging Max Euweplein. Ook danken wij Maximus, Aran en het Hard Rock Café voor hun medewerking.

De foto’s zijn van Bart Stam