Gepubliceerd op 8 juli 2012

PERSBERICHT – NK Schaakkoppels 2008

Max Euwe Centrum

Tijdens het 15e schaakfestival van het Max Euwe Centrum (MEC) werd er het eerste Nederlands Kampioenschaak Schaakkoppels verspeeld. Na een uiterst spannende strijd wisten Edwin van Haastert en Linda Jap Tjoen San kampioen te worden. Zij bleven het – op papier – favoriete koppel Jan-Willem de Jong en Bianca Muhren een half puntje voor en als derde eindigde Herman Grooten met vriendin Petra Schuurman. Na de strijd tussen schakende tweelingen in 2007 was dit weer een nieuw idee van het MEC: wat zal er volgend jaar verspeeld worden?

Naast deze strijd stond het Max Euweplein zaterdag bol van andere schaakactiviteiten. De jonge Nederlandse grootmeesters Jan Smeets, Daniel Stellwagen en Erik van den Doel gaven beurtelings simultaan, klokseance of een snelschaakdemonstratie. De jeugd kon de strijd aanbinden met de regionale jeugdkampioenen Bram ter Schegget, Lody Kuling en Jeroen Loots. Al met al weer een leuke schaakdag die door vele honderden schakers werd bezocht.

NK Schaakkoppels 2008
Het winnende koppel, Van Haastert-Jap Tjoen San, met op de achtergrond Nederlands Kampioen schaken Jan Smeets, grootmeester Daniel Stellwagen en de vice-voorzitter van het MEC, Cees Visser

Bron: Max Euwe Centrum

terug naar In het nieuws