Gepubliceerd op 28 januari 2013

Olalachess

woensdag 30 september 2009

Training Arthur Kogan

Op woensdag 30 september zal de Israëlische Internationale Grootmeester Arthur Kogan(2542) een training geven in het MEC.

Arthur is een zeer ervaren trainer en heeft in Spanje zijn eigen schaakacademie ( zie www.olalachess.com). Hij zal uitleg en voorbeelden geven van zijn werkwijze “Olalachess”, onder andere over het spelen van openingen zonder (uitvoerige) studie. Daarnaast komen ervaringen en voorbeelden als trainer en speler aan bod.

De training is bedoeld voor spelers met een elo-rating tussen 1600 en 2200. Er is plek voor – maximaal – 16 deelnemers.

Aanmelding verplicht! ( 020-6257017 of euwemec@xs4all.nl)

Woensdag 30 september: Arthur Kogan

De sessie is van 20.00-22.15 uur. (Eventueel uitloop)

Het MEC is vanaf 19.45 uur geopend. Kom op tijd!

Deelname €10 per persoon, aanmelding is verplicht.

Er is plek voor maximaal 16 deelnemers.

 

 

 

 

Leuke lezing Arthur Kogan (verslag)

Woensdagavond 30 september was internationaal grootmeester Arthur Kogan te gast in het Max Euwe Centrum. Kogan is reeds jaren actief als trainer van de Nederlandse damestop, waaronder 11-voudig Nederlands kampioene Zhaoqin Peng. Hij woont in Taragona (Spanje) waar hij een eigen schaakschool heeft.

Voor een volle zaal gaf hij een lezing over zijn “Olalachess”. Op een leuke en leerzame wijze liet hij diverse partijen en stellingen zien waarin “lachende”, “boze”en “gelukkige” schaakstukken een rol speelden. Kernidee van zijn lezing was het zo actief mogelijk opstellen van de stukken en het geloof in je eigen kunnen. Naarmate de avond vorderde werden zijn termen en het Olalachess steeds duidelijker, zodat menig toehoorder er in de eigen praktijk zijn voordeel mee kan doen.

 

kogan1
Arthur Kogan

 

kogan2
MEC goed gevuld

meer activiteiten