Gepubliceerd op 12 april 2018

Nederland verslaat China in het MEC!

Een half jaar geleden kregen we het verzoek of we een jeugdmatch tegen een Chinese ploeg wilden organiseren. Nu heeft het MEC wel zaalruimte, maar geen jeugdleden. Vandaar dat we enkele Amsterdamse jeugdclubs vroegen of ze mee wilden werken en VAS, onder de bezielende leiding van Zwaan Kraijer, hapte toe.

NED CHN vlaggen

 

Zodoende stond er woensdagmiddag 4 april een snelschaakmatch tussen “Nederland” (VAS) en “China” (de schaakschool uit Chongqing) op het programma. Het werd een drukte van belang, want niet alleen waren er twee teams van 8 spelers op de been, er waren nog meer ouders en begeleiders aanwezig. Het was een spannende en gezellige match, die afgesloten werd met het gezamenlijk eten van pizza’s. De prijsuitreiking werd door Artur Jussupow gedaan, die ’s avonds in het MEC training gaf.

NED CHN concentratiejpg

 

De Chinese ploeg was eerder bij Kennemer Combinatie in Haarlem te gast geweest en ging op donderdag 5 april door naar Lyon voor de volgende ontmoeting. De match werd overigens overtuigend gewonnen door Amsterdam.

NED CHN Jussupow