Gepubliceerd op 10 oktober 2012

MEC Schaakfestival 2011

zaterdag 25 juni 2011 Voor de 18e keer organiseert het Max Euwe Centrum (MEC) een groot schaakfestival op het Max Euweplein. Dit jaar met medewerking van de meervoudige Nederlandse kampioenen GM Hans Ree (4x NK) en GM Genna Sosonko (2x NK). Zij zullen vanaf 13.00 uur de strijd aangaan met vele tientallen schakers. Om beurten geven zij een simultaan of een klokseance. FM Matthew Tan, onlangs winnaar van de Oranje schaaknacht en het Amstelveens snelschaakkamapioenschap, zal het snelschaken voor zijn rekening nemen.

Jeugdige schakers kunnen deelnemen aan de simultaans die gegeven worden door de regionale jeugdtoppers Veron en Myron Roesink.

 

Programma Pleinfestival 2011

13:00-15:00 uur
Simultaan door Hans Ree

Klokseance door Genna Sosonko

Snelschaak door Matthew Tan

Jeugdsimultaan door Veron en Myron Roesink

15:15-17:15 uur
Simultaan door Genna Sosonko
Klokseance door Hans Ree
Snelschaak door Matthew Tan
Jeugdsimultaan door Veron en Myron Roesink

 

Aanmelden

Iedereen kan – gratis! – meedoen, maar men kan zich voor slechts één activiteit (simultaan – klokseance) opgeven, zodat zoveel mogelijk geïnteresseerden aan de activiteiten mee kunnen doen.

– de simultaans en klokseances zijn vol!

Aanmelden kan bij het MEC: euwemec@xs4all.nlof 020-6257017. Gaarne de gewenste activiteit (en tijd) doorgeven. Na uw aanmelding volgt z.s.m. een bevestiging per mail. Het MEC zal proberen zo goed als mogelijk aan de wensen tegemoet te komen. Voor het snelschaak en de jeugdsimultaans hoeft men zich niet op te geven.

Naast deze activiteiten zal er een toernooi tussen enkele Jubilerende schaakclubs (WageningenBSGCaissaHMC) verspeeld worden.

Het Max Euweplein zal op zaterdag 25 juni wederom één groot schaakfeest worden!

Het festival is mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van Deloitte en de ondernemersvereniging van het Max Euweplein.