Gepubliceerd op 24 januari 2013

MEC Schaakfestival 2008

 ZATERDAG 5 JULI 2008

Voor de 15e keer organiseert het MEC een schaakfestival op het Max Euweplein. Tal van schaakactiviteiten (simultaan, lezing, snelschaak, oploswedstrijd, etc.), hopelijk in een zonnige atmosfeer.

Als nevenactiviteit op het jaarlijkse Max Euwepleinfestival wordt dit jaar het officieuze Nederlands kampioenschap voor schaakkoppels (man-vrouw) georganiseerd. Op zaterdag 5 juli, tussen 13.00 en 17.30 uur, zullen de koppels in een 10-kamp uitmaken wie zich het “sterkste schaakkoppel van Nederland” mag noemen.

Aan het jaarlijkse pleinfestival zullen dit jaar 3 jonge Nederlandse topgrootmeesters meewerken. Nederlands kampioen Jan Smeets, Daniel Stellwagen en Erik van den Doel zullen zaterdag vanaf 13.00 uur de strijd aangaan met tientallen schakers. Om beurten spelen ze snelschaak, simultaanschaak of een klokseance. Jeugdige schakers kunnen deelnemen aan simultaans die gegeven worden door de regionale jeugdkampioenen Jeroen Loots, Bram ter Schegget en Lody Kuling.

Programma Pleinfestival 2008

13:00-14:30 uur
Simultaan door Daniël Stellwagen   (18 borden)
Klokseance door Jan Smeets   (10 borden)
Jeugdsimultaan door Jeroen Loots   (12 borden)

14:30-16:00 uur
Simultaan door Jan Smeets   (18 borden)
Klokseance door Erik van den Doel   (10 borden)
Jeugdsimultaan door Bram ter Schegget   (12 borden)

16:00-17:30 uur
Simultaan door Erik van den Doel   (18 borden)
Klokseance door Daniël Stellwagen   (10 borden)
Aanschuifsimultaan Lody Kuling   (12 borden)

Voor het snelschaken tegen een grootmeester hoeft men zich niet speciaal aan te melden.

Iedereen kan – gratis! – meedoen, maar men kan zich voor slechts één activiteit (simultaan – klokseance) opgeven, zodat zoveel mogelijk geïnteresseerden aan de activiteiten mee kunnen doen.

Het Max Euweplein zal op zaterdag 5 juli wederom één groot schaakfeest worden!

Het festival is mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van Deloitte en de ondernemersvereniging van het Max Euweplein.


Nederlands kampioenschap voor schaakkoppels 2008

schaakkoppels1
Foto: Jurgen Vijfschaft

schaakkoppels2
Foto: Jurgen Vijfschaft

Eindstand “NK Schaakkoppels 2008”

Als nevenactiviteit bij het jaarlijkse schaakfestival op het Max Euweplein was dit jaar gekozen om een strijd tussen stellen (man-vrouw) te organiseren, het officieuze “Nederlands Kampioenschap schaakkoppels”.

Vrijwel alle sterke koppels van Nederland waren van de partij en volgens de elo-cijfers leek het op voorhand een strijd te gaan worden tussen De Jong & Muhren en Van Haastert & Jap Tjoen San. Tijdens de middag ging de strijd om de titel inderdaad tussen deze koppels en zij ontliepen elkaar amper. Jan-Willem en Bianca namen eerste een lichte voorsprong, maar in de 5e ronde namen Edwin & Linda de koppositie over en gaven die in de laatste ronden niet meer af: Edwin van Haastert en Lina Jap Tjoen San Nederlands kampioen!!

Ondanks de druppels die aan het eind van de middag op het plein vielen, kunnen we terugzien op een zeer spannend en geslaagd kampioenschap, mede door de deskundige leiding van arbiter Aart Strik.

De eindstand:

 1	Edwin van Haastert & Linda Jap Tjoen San	10½ (uit 14) 2	Jan-Willem de Jong & Bianca Muhren		10 3	Herman Grooten & Petra Schuurman		 9 4	Mark van der Werf & Esther de Kleuver	 	 7 (mp) 5	Zhaoqin Peng & Andre Hendriks			 7 (mp) 6	Cor van Dongen & Winifred Paulis		 6 (mp) 7	Rob Bertholee & Mariska de Mie			 6 (mp) 8	Johan Voorberg & Annemarie Voorberg		 ½ 

mp = eindstand op basis van behaalde matchpunten (geldprijs gedeeld)

meer activiteiten

Programma

Download het Programma Pleinfestival 2008

Aanmeldformulier Pleinfestival 2008

Archief

Bekijk eerdere activiteiten van het Max Euwe Centrum


Schaakfestival 2007