Gepubliceerd op 11 juni 2014

MEC-Pleinfestival zaterdag 27 juni 2015

Voor de 22e keer organiseert het Max Euwe Centrum een groot schaakfestival op het Max Euweplein. Dit jaar met medewerking van topgrootmeester Robin van Kampen en Robby Kevlishvili, het talent van 2014. Zij geven een simultaan en een klokseance. Daarnaast kan iedereen snelschaken tegen de Nederlandse nieuwe jeugdkampioen van Nederland maar vooral vingervlugge Hing Ting Lai uit Amsterdam. De jongste “line-up” aller tijden, maar ook een van de sterkste. Komt dat zien!

Omdat het eind van dit jaar 80 jaar geleden was dat Max Euwe wereldkampioen werd organiseren we het officieuze Nederlandse rapidkampioenschap voor 80-plussers.

Jeugdige schakers kunnen deelnemen aan de simultaans die gegeven worden door de regionale jeugdtoppers Duncan Klaren, Daniel Kutchoukov, Eline Roebers en Tijn van Mourik.

Iedereen kan – gratis! – meedoen, maar men kan zich voor slechts één activiteit (simultaan / klokseance) opgeven, zodat zoveel mogelijk geïnteresseerden aan de activiteiten mee kunnen doen. Graag per mail aanmelden!

Leden van de “Zondagschilders” zullen aanwezig zijn om tekeningen te maken van al deze schaakactiviteiten.

Het Max Euweplein zal op zaterdag 27 juni
wederom één groot schaakfeest worden!

Het festival wordt gesponsord door de Ondernemersvereniging van het Max Euweplein en Klos Morel Vos en Reeskamp.

 

PROGRAMMA
22e PLEINFESTIVAL
ZATERDAG 27 JUNI 2014

 

12.00 – 14.15 uur

Simultaan door          Robby Kevlishvili

Klokseance door        Robin van Kampen       

Snelschaak door        Hing Ting Lai

 

 

14.30 – 16.45 uur

Simultaan door          Robin van Kampen

Klokseance door        Robby Kevlishvili     

Snelschaak door        Hing Ting Lai
    

Voor de simultaans, klokseances en NK 80-plussers is opgave verplicht. Men kan zich per mail ( euwemec@xs4all.nl  ) opgeven. Graag de voorkeur voor speler en tijd vermelden. Wees er snel bij, want vol is vol!

Voor het snelschaken en de jeugdhoek is opgave niet nodig.