Gepubliceerd op 20 juni 2013

MEC-pleinfestival 2013: zaterdag 6 juli

Voor de 20e keer organiseert het Max Euwe Centrum een groot schaakfestival op het Max Euweplein. Dit jaar met medewerking van drie Nederlandse schaaktoppers: Loek van Wely, Daniel Stellwagen en Manuel Bosboom. Daarnaast zijn de partijen van het NK schaken op een groot scherm in het Max Euwe Centrum te volgen.

Tevens organiseren we het officieuze Nederlandse Kampioenschap rapidschaak voor 20-jarigen, aangezien dit het 20e Pleinfestival van het MEC is.

Jeugdige schakers kunnen deelnemen aan de simultaans die gegeven worden door de regionale jeugdtoppers Tyro Bekedam, Job Emans en Milan Varnica.

Iedereen kan – gratis! – meedoen, maar men kan zich voor slechts één activiteit (simultaan – klokseance) opgeven, zodat zoveel mogelijk geïnteresseerden aan de activiteiten mee kunnen doen. Deelnemers kunnen zich per mail ( euwemec@xs4all.nl ) aanmelden. Let op: Deelname simultaan Van Wely, 13.00 uur is niet meer mogelijk.

Het Max Euweplein zal op zaterdag 6 juli  wederom één groot schaakfeest worden!

Het festival wordt gesponsord door de ondernemersvereniging van het Max Euweplein en Stibbe Amsterdam.

 

PROGRAMMA
20e PLEINFESTIVAL
ZATERDAG 6 JULI 2013

 

13.00 – 15.15 uur

Simultaan door Loek van Wely: maximaal aantal deelnemers bereikt = vol!

Klokseance door            Daniel Stellwagen         

Snelschaak door            Manuel Bosboom

 

 

15.30 – 17.45 uur

Simultaan door              Daniel Stellwagen

Klokseance door            Loek van Wely         

Snelschaak door            Manuel Bosboom
    

Voor de simultaans en klokseances is opgave verplicht. Men kan zich per mail ( euwemec@xs4all.nl  ) opgeven. Graag de voorkeur voor speler en tijd vermelden. Wees er snel bij, want vol is vol!

Voor het snelschaken en de jeugdhoek is opgave niet nodig.