Gepubliceerd op 18 december 2014

Jan van Run nieuwe voorzitter MEC

Op de halfjaarlijkse Euweborrel, woensdag 17 december in het Holland Casino, is Jan van Run gepresenteerd als de nieuwe voorzitter van het Max Euwe Centrum (MEC).

Van Run Smaling
Jan van Run (links) en Eric Smaling

Van Run volgt Eric Smaling op die door drukke werkzaamheden (2e kamerlid voor de SP) moest stoppen als voorziter. De 33-jarige Jan van Run is namens de VVD gedeputeerde van de provincie Noord-Holland en kent de schaakwereld goed. Als jeugdspeler van Zukertort Amstelveen heeft hij aan talloze jeugdtoernooien deel genomen en later heeft hij in de KNSB-competitie gespeeld voor HWP uit Zaandijk. Daarnaast is hij actief geweest als schaaktrainer, arbiter en bestuurder. Ook was hij jarenlang persmedewerker van de Open Nederlandse Jeugdkampioenschappen.

In de onlangs verschenen Nieuwsbrief 86 van het MEC staat een interview met de scheidende en nieuwe voorzitter.  U kunt de Nieuwsbrief bekijken op https://www.maxeuwe.nl/index.php/nieuwsbrief

Voorafgaand aan de Euweborrel presenteerde Karel van Delft zijn nieuwe boek “Schoolschaken”. Daarna liet Yochanan Afek een voorbeeld zien uit zijn (samen met Hans Böhm geschreven) boek “De koningin”.

Op de Euweborrel werd daarnaast Marion Smorenburg geinterviewd over het komende Tata-toernooi en vertelde Dirk Jan ten Geuzendam over zijn lange carriere als redacteur van New In Chess.