Gepubliceerd op 28 januari 2013

Israel tegen Jong Oranje in MEC

vrijdag 18 december 2009

Vrijdag 18 december wordt er in het Max Euwe Centrum een rapidmatch gespeeld tussen enkele Israëlische toppers (die in Groningen gaan deelnemen) en een selectie van Jong Oranje.

israel-jo1

Er wordt volgens het Scheveningse systeem gespeeld: alle Nederlandse spelers zullen tegen alle Israëlische spelers spelen. De teams ontlopen elkaar qua ratings weinig dus belooft het een spannende strijd te gaan worden. De match wordt georganiseerd door het MEC samen met de KNSB en staat onder leiding van Aart Strik. De partijen zullen vanaf 16.00 uur live te volgen zijn via www.schaakbond.nl.

De deelnemers zijn:

Israel

GM Alon Greenfeld (elo 2559). Geboren in 1964, werd als 20-jarige kampioen van Israel en was veelvuldig speler van het Olympiadeteam. Momenteel is hij teamleider van het Israëlische team (zilver op de Olympiade in Dresden) en gerenommeerd trainer.

Gil Popilsky (2441). Deze 16-jarige jeugdspeler is de huidige jeugdkampioen van Israel tot en met 20 jaar en Europees kampioen tot 16 jaar.

IM Mark Berkovich (2406). Mark, geboren in 1952, is de nationale coach van de junioren en lid van de bekende Beer-Sheba schaakclub.

Marsel Efroimsky (2150). Deze 14-jarige was wereldkampioene tot 12 jaar in 2007 en Europees en wereldkampioene tot 14 jaar in 2009.

 

Nederland

GM Wouter Spoelman (2552). Deze 19-jarige speler werd in 2009 grootmeester. De speler van HSG nadert de top van Nederland en is veelvuldig jeugdkampioen van Nederland geweest.

IM Robin van Kampen (2470). Het afgelopen jaar heeft de 15-jarige Robin veel succes gehad. Hij begon met de overwinning in het Batavia-toernooi en werd daarna de jongste jeugdkampioen van Nederland onder 20 jaar en tenslotte werd hij ook nog internationaal meester. Volgende week speelt hij in Groningen een match tegen niemand minder dan Jan Timman.

FM Benjamin Bok (2337) Benjamin is een jaartje jonger dan Robin, maar ook al vele jaren een prijswinnaar op de Nederlandse jeugdtoernooien. Zijn talent wordt alom geroemd, het wachten is op de echte doorbraak naar de Nederlandse top.

Anne Haast (2251). Anne is de jongste telg uit een echte schaakfamilie: Mark en Koen zijn ook bekende jeugdspelers. De 16-jarige speelster uit Dongen heeft een agressieve stijl die zich uitstekend leent voor het rapidschaak.

 

Meer impressies

israel-jo2

israel-jo3

israel-jo4

meer activiteiten