Gepubliceerd op 30 juni 2014

Heerlijk weer: Pleinfestival 2014

De weersvooruitzichten voor ons Pleinfestival waren in de loop van de week vrij slecht, van bewolkt, naar regenbuien tot onweer. Bij aanvang was het echter droog en met het uur werd het weer mooier en mooier. Op het Max Euweplein werd het – gelijk met het weer – drukker en drukker.

BB Euwefestival-2014-plein
foto: Bas Beekhuizen

Dimitri Reinderman en Jorden van Foreest speelden op het middenterrein klokseances en simultaans, terwijl Robby Kevlishvili de hele middag snelschaakte tegen jong en oud. Omdat het nog geen schoolvakantie in Amsterdam was, zat de jeugdhoek dit jaar van de eerste tot laatste minuut vol met jonge schakertjes. De regionale toppers Milan Varnica, Job Emans, Johan Speyart en Felix Hoogendijk wisselden elkaar af als simultaangevers en speelden zelf ook een partij tegen de échte toppers. De jaarlijkse puzzels (mat in twee) van het MEC en de Nederlandse bond van probleemvrienden vielen ook dit jaar weer in de smaak bij een breed publiek. Het Superschaaktoenooi werd gewonnen door David Schelhaas voor Fred Kok en (vader) Bernard Schelhaas.

Het was weer een heerlijke schaakdag op het Max Euweplein! Bekijk de fotoverslagen van Bas Beekhuizen en Onno van Aalten

Het Pleinfestival wordt gesponsord door de Ondernemersvereniging van het Max Euweplein en Klos, Morel, Vos en Schaap advocaten uit Amsterdam.