Gepubliceerd op 24 januari 2013

Gratis trainingen Max Euwe Centrum

26 november 2008 en 3 december 2008 Voor kinderen die net buiten de prijzen vielen bij het jaarlijkse “promotietoernooi” voor basisscholieren van de SGAhad het Max Euwe Centrum een leuke verrassing: zij kregen een gratis schaaktraining aangeboden!

gratistraining

Op woensdag 26 november kwamen 15 jongens en meisjes uit de groepen 6-7-8 naar het MEC en begonnen met een museumquiz met allerlei vragen over het leven en de carrière van Max Euwe. Daarna kregen ze instructie over het vinden van tactiek in het schaakspel en mochten ze in tweetallen in kort partijen naar combinaties zoeken. Vervolgens ging de groep het uiterst nuttige en leuke spelletje “veilig inplaatsen” spelen (zie Schaken leren in de rubriek Links) en toen was de training al weer voorbij!

museumquiz

Een week later was het de beurt aan de jongere kinderen uit de groepen 3-4-5en ook nu waren er 15 prijswinnaars aanwezig. Na een lesje over actief openen en “goed kijken” mochten de kinderen laten zien dat ze goed naar de stukken van de tegenstander keken door het oplossen van de stencils “bommenveld” en “doolhofje”. Daarna was het tijd voor een paar potjes weggeefschaak, hetgeen voor veel kinderen geheel nieuw was. De middag werd afgesloten met een spelletje waarin de witte dame het zwarte paard moet vangen. Na een aarzelend begin ging dat steeds beter en sneller. Net als vorige week kregen de deelnemers een Schaakboekje, een MEC-Nieuwsbrief en twee ansichtkaarten cadeau en ging iedereen tevreden huiswaarts.

 

meer activiteiten