Gepubliceerd op 1 februari 2013

Geslaagd schaakfestival

maandag 28 juni 2010

Het jaarlijkse schaakfestival op het Max Euweplein is zaterdag een groot succes geworden. Omdat Max Euwe 75 jaar geleden wereldkampioen werd, had het Max Euwe Centrum een toernooi georganiseerd tussen 75-jarigen (geboren in 1935) en tussen schaakclubs die in 1935 zijn opgericht.

jan-lambrechts
Jan Lambrechts, de winnaar van het NK voor 75-jarigen

Bij de 75-jarigen wist de grote favoriet Jan Lambrechts uit Ermelo de titel te veroveren door al zijn partijen te winnen. Op de tweede plaats eindigde Henri Francois van de roemruchte Amsterdamse schaakclub VAS. Bij de jubileumclubs was het een hele spannende strijd, maar uiteindelijk kwam schaakclub Barneveld als winnaar uit de bus, door het Amsterdamse ENPS(“Eerste Nederlandse Populaire Schaakschool”) in de finale te verslaan.

 

barneveld
Het winnende team van Barneveld

Daarnaast waren er nog klokseances, simultaans en snelschaak door de jeugdige Nederlandse (groot-)meesters Anish Giri, Robin van Kampen en Benjamin Bok. De jongste schakers konden het opnemen tegen Robby Kevlishvili (Nederlands kampioen tot en met 9 jaar) en Colin Stolwijk(2e van Nederland tot en met 12 jaar). Vele honderden schakers hebben zaterdag een leuke en zonnige middag op het Max Euweplein meegemaakt.

Zaterdag 25 juni 2011 zal voor de 18e keer het pleinfestival van het Max Euwe Centrum gehouden worden.

Eddy Sibbing, namens het MEC