Gepubliceerd op 22 juni 2019

Geslaagd 26e Pleinfestival

Het 26e Pleinfestival was zaterdag 22 juni 2019 een groot succes, vooral door de enthousiaste medewerking van de jeugdige toppers die meewerkten. Hing Ting Lai, Liam Vrolijk en Khoi Pham speelden om beurten simultaan, snelschaak en een klokseance. Het tempo van de jongelingen was amper bij te houden. De middag sloten we af met twee potjes op het grote bord op het Max Euweplein tussen Liam Vrolijk en – de bezoekende grootmeester – Lucas van Foreest.

Lucas Liam
Lucas van Foreest en Liam Vrolijk hebben pret
(foto: Bas Beekhuizen)

Veel blije en enthousiaste gezichten op het Max Euweplein, maar ook veel jeugd! Ook dit jaar organiseerden we een toernooi tussen jeugdteams uit de SGA, onder leiding van Arno Eliëns. De jeugdige schakers gingen tussendoor snelschaken tegen de toppers of simultaan spelen in de jeugdhoek. Traditioneel waren er ook veel schakers bezig met het oplossen met studies van het MEC.

In de jeugdhoek ( zie hier de foto’s van Bas Beekhuizen) was het de hele middag druk. Olivier Zanoli, Raf DeBruyne en Henri van Breukelen gaven om beurten simultaan en hebben talloze schakertjes blij gemaakt met een leuke partij, maar vooral ook met een prijsje.

De ondernemersvereniging van het Max Euweplein heeft dit festival financieel mogelijk gemaakt, waarvoor dank! Ook bedanken we Maximus, het Hard Rock Café en Aran voor hun medewerking. Het Hard Rock Café en Schaakopening Essenties leverden nog extra prijsjes.