Gepubliceerd op 30 mei 2018

Eddy Sibbing ontvangt Euwering

Op de Euweborrel in het Holland Casino heeft Cor van Wijgerden woensdag 30 mei 2018 de Max Euwering doorgegeven aan Eddy Sibbing.

De ring is in 1977 door de Gasunie aan oud-wereldkampioen Max Euwe uitgereikt vanwege zijn verdiensten voor het Nederlandse schaak, en het jeugdschaak in het bijzonder. De drager bepaalt zelf aan wie hij de ring doorgeeft.
De Euweringhouders tot nu toe zijn: Max Euwe, Hans Bouwmeester, Jan Timman, Hans Böhm, Hans Ree, Genna Sosonko en Cor van Wijgerden (klik hier voor meer informatie).

Eddy Cor Euwering
Eddy Sibbing toont de Euwering, met voorganger Cor van Wijgerden
(foto: Bas Beekhuizen)

Sibbing is al vele jaren een bekende in de schaakwereld. Hij is al meer dan dertig schaaktrainer, aan de topjeugd tot 14 jaar van de KNSB, voor de Max Euwe Academie, bij regionale bonden (LeiSB, HSB, NBSB, SGA) en diverse schaakclubs. Ook geeft hij al bijna dertig jaar schaakles op basisscholen en is sinds 1996 kaderdocent (lerarenopleider) van de schaakbond. Tussen 2000 en 2009 was Eddy consulent van de KNSB en inmiddels is hij al ruim tien jaar manager van het Max Euwe Centrum.

Naast deze bezoldigde functies was hij bestuurslid van BSG (Bussum) en heeft bij zijn schaakclub in vrijwel elke commissie gezeten. In 1996 was hij een van de oprichters van de landelijke technische commissie voor de jeugd en momenteel is hij lid van de examencommissie van de schaakbond. Ook bij Zukertort Amstelveen en de SGA heeft Eddy jarenlang zijn steentje bijgedragen.