Gepubliceerd op 24 januari 2013

Druk weekje in het MEC

31 oktober – 5 november 2008

 

 De afgelopen week stond het MEC bol van de activiteiten. Vrijdag 31 oktober was de opening van de expositie over Fenny Heemskerk. Zo’n 40 bezoekers zagen haar dochter, Fenny Koomen en 10-voudige schaakkampioene Zhoaqin Peng de expositie openen. Daarnaast kon het publiek genieten van beelden (100 geprojecteerde foto’s) en geluid (compilatie van interviews) in de bibliotheek van het MEC.

Aansluitend was de Euweborrel in het Holland Casino. Centraal stond dit keer de presentatie van het boek van Karel van der Weide, “schaken voor huisvrouwen”. Staatssecretaris Jet Bussemaker mocht het eerste exemplaar ontvangen. Zij maakte tevens bekend dat het MEC een subsidie ontvangt de “schaakkaravaan”, een schoolschaakproject dat het MEC in Amsterdam gaat starten. Tenslotte kreeg Hans Bouwmeester een duplicaat van de Euwering die hij nog tegoed had.

Op zaterdag viel bij de donateurs van het MEC de nieuwe Nieuwsbrief in de bus. Geïnteresseerden kunnen de (papieren) nieuwsbrief aanvragen via deze site of hem daar downloaden.

Woensdag 5 november gaf Daniël Stellwagen training in het MEC over het plannen maken in de schaakpartij. Een samenvatting van zijn training(PDF) is op onze site te vinden.

meer activiteiten