Gepubliceerd op 28 januari 2013

Druk MEC-weekend

zaterdag 28 november 2009 Dit weekend hield het MEC haar halfjaarlijkse Euweborrel en boekenbeurs. De Euweborrel op vrijdag stond in het teken van de toekomstplannen. Eddy Schuyer vertelde over zijn eerste jaar als KNSB-voorzitter en hoe de crisis ook de KNSB parten heeft gespeeld, met name rond de organisatie van het NK. Voor 2010 heeft de KNSB 3 opties, maar het zal niet in Haaksbergen gehouden worden, want dat was een eenmalige noodoplossing. Ook kwamen de perikelen rond Tiviakov (teruggetrokken uit het NK) en Van den Doel (niet opgenomen in de EK-ploeg) aan bod. Erik van den Doelwas aanwezig om zijn visie op de materie te geven.

Fred Teeven maakte enkele plannen van het MEC voor het jubileumjaar 2010 (dan is het 75 jaar geleden dat Max Euwe wereldkampioen werd) bekend, zoals trainingsmatches van de Nederlandse topjeugd in mei, het pleinfestival (met jubilerende clubs) in juni, vertoning van de film Lang leve de koninginin de bioscoop en hopelijk een fraaie Euwe vierkamp in december, als de sponsoring rond komt.

stomphorst-teeven
Jan Stomphorst (bestuur KNSB) en Fred Teeven op de Euweborrel

Toernooidirecteur van Corus, Jeroen van den Berg, was de volgende gast. Jeroen gaf aan hoe de organisatie van dit supertoernooi voor 2010 gegaan was en hoe de grootmeestergroepen eruit zagen.

Tenslotte werd Anish Giri gebeld tijdens zijn training bij bondscoach Chuchelov in België. Spreekstalmeester Böhm vroeg Giri onder andere hoe zo’n trainingsdag eruit ziet (“7 uur hard werken”) en vroeg naar de dagelijkse gang van zaken (“wie kookt er”, “wat eet je?”). En passant gaf Böhm Giri wat eetadviezen (“Fischer at altijd een biefstuk voor zijn partij”), waarna de aanwezigen zich tegoed deden aan de lekkere hapjes van het Holland Casino.

Zaterdags was er niet alleen de halfjaarlijkse boekenbeurs in het MEC, maar ook een schaaktoernooi van onze huisaccountant, PriceWaterhouseCoopers. Alexander van Beek werd de overtuigende winnaar, voor Taco Baanders.

vanbeek-baanders
Links winnaar Alexander van Beek, daarnaast Taco Baanders, op de rug gezien Harold Cotterell

 

boekenbeurs-nov2009
Boekenbeurs

Een druk, maar leuk weekend zat erop!

meer activiteiten