Gepubliceerd op 15 november 2015

De talenten winnen!

In de vierde en laatste ronde van de Max Euwe Matches hebben de talenten met 2½-1½ gewonnen!

Dimitri en Lucas herhaalden de opening van twee dagen geleden. Nu speelde Lucas het minder ondernemend, maar solide. Omdat er een algehele afruil naar een gelijkstaand toreneindspel op het bord zou komen werd er snel tot remise besloten. Dimitri won deze match met 3-1, maar Lucas heeft nuttige ervaring opgedaan voor zijn match bij het Schaakfestival Groningen van volgende maand.

Robby wist nu wel van Erik te winnen. Erik had 15.e5 gemist en moest noodgedwongen een stuk offeren. Op zich was dat speelbaar als hij 20…,Df6 had gespeeld, maar na 20.De7 ging het van kwaad tot erger en tien zetten later was de partij voorbij. Erik won nog wel de match met 2½-1½.

Casper wist voor de tweede keer (achter elkaar) van een grootmeester te winnen, al leek het er meer op dat Roeland van zichzelf verloor. Met een kleine combinatie wist Roeland een kwaliteit te winnen, zonder dat wit compensatie had. In tijdnood ging het echter helemaal mis en op de 41e zet gaf Roeland op, toen hij grof materiaal zou verliezen. Deze match eindigde in 2-2, een prima prestatie van de 13-jarige Utrechter!

De laatste partij van deze Max Euwe Matches was tussen Robin en Hing-Ting. De partij ging redelijk gelijk op, al had Robin iets meer ruimte. Toen Robin een toren op f6 kreeg was de zwarte stelling rijp voor offers en na 41.Lxg6 geloofde Hing-Ting het wel. Robin won deze match met 2½-1½.

 

De jeugdtalenten

Het winnende team: Hing-Ting Lai, Robby Kevlishvili, Lucas van Foreest en Casper Schoppen

(foto: Bas Beekhuizen)

Eindstand Talenten – Grootmeester: 6-10

De talenten hebben dus 2½ punt meer gescoord dan volgens rating verwacht werd!!

Het Joke Smit College was een prima speellocatie, maar vijf jaar geleden waren er wel meer bezoekers dan dit jaar.

Van New In Chess kregen de talenten een fraaie tegoedbon.

Al met al leerzame en succevolle matches, hopelijk maken de talenten van dit jaar net zo’n progressie als de talenten in 2010!