Gepubliceerd op 6 april 2016

De Spelkaravaan officieel gestart in Doetinchem

 

Vrijdag 1 april werd door de Doetinchemse wethouder Drenth officieel de aftrap voor het landelijke initiatief Spelkaravaan gegeven op AZC De Kruisberg.

Drenth en Sprong

Wethouder Drenth (links) en initiatiefnemer van De Spelkaravaan
Martin Sprong

Het initiatief  Spelkaravaan beoogt te voorzien in goed dam- en schaakmateriaal bij opvangcentra voor vluchtelingen en koppelt regionale verenigingen en (thuis)schakers en dammers aan de regionale opvangcentra. Zo worden er op frequente basis schaak- en dampartijen gespeeld. Goed voor integratie, goed voor de ontspanning. Donaties van schaak- en damleden, bedrijven en thuisschakers en dammers maken dit project mogelijk.

 

spelkaravaan

 

Wethouder Drenth deed de symbolische aftrap door van een groot grondschaakspel de koning (het is tenslotte een koninkrijk) te overhandigen aan de organisatie van AZC De Kruisberg waardoor 10 dam- en schaaksets in het bezit kwamen van AZC De Kruisberg.
Na het aansnijden van een taart met 64 schaakvelden kon het spelen beginnen en er was een hartverwarmende opkomst van vluchtelingen en vrijwilligers waardoor de middag een klein feestje werd. Taalbarrières leken niet te bestaan.

Beeldend kunstenaar Pia Sprong zorgde voor de artistieke noot door prachtige tekeningen te maken van spelers en spelertjes. Inmiddels is Spelkaravaan met andere AZC’s aan de slag.

 

P Sprong img

 

Kijk op www.spelkaravaan.nl voor meer informatie en mogelijkheden ter ondersteuning.