Gepubliceerd op 3 februari 2013

Anish Giri opnieuw schaker van het jaar

vrijdag 20 mei 2011 Op de halfjaarlijkse Euweborrel van het Max Euwe Centrum (MEC) in het Holland Casino is Anish Giri uitgeroepen tot schaker van het jaar 2010.

De jury, bestaande uit de journalisten Hans Ree en Gert Ligterink en bondsdirecteur Mark van der Werf was unaniem in haar oordeel. Daarmee is Giri de eerste die deze prijs van het MEC voor de tweede keer wint, want hij was ook in 2009 de winnaar.

Eric Smaling, sinds december voorzitter van het MEC, werd door Hans Böhm aan het publiek voorgesteld en ook werd er teruggekeken naar het geslaagde jubileum (75 jaar na de wereldtitel van Euwe) in december. De familie Euwe kreeg een fraaie fotocollage (gemaakt door Bas Beekhuizen) aangeboden.

euwe borrel mei2011

Eind 2011 bestaat het MEC 25 jaar en dat gaat ook gevierd worden. De mate waarin is echter afhankelijk van de financiële situatie van het MEC, want door het wegvallen van Global Chess als sponsor is die niet florissant. Het MEC is dan ook op zoek naar sponsoren en begunstigers. Het plan Vrienden van Euwe (Steun ons) werd door penningmeester Albert Riemens uitvoerig belicht.

meer activiteiten