Gepubliceerd op 24 januari 2013

Amstel en Gein op bezoek

Zaterdag 3 januari 2009

Schaakvrienden!

Onze schaakvereniging was zaterdag 3 januari 2009 met 5 man sterk vertegenwoordigd ondanks het feit, dat niet iedereen die toegezegd had aanwezig was. Onze gastheer Eddy Sibbing, de manager van het centrum en bekend schaakleraar, ontving ons met koffie en koek en informeerde de bezoekers uitgebreid over de activiteiten en de doelstelling van het Centrum. Vervolgens was er een rondleiding die ons een ruime blik bood in de historie van het schaken.

amstel-gein

Tevens werd er een film getoond uit het tijdperk van Dr. Max Euwe die van grote betekenis was voor het schaken in Nederland. Opmerkelijk was dat Dr. Max Euwe na het behalen van het wereldkampioenschap met het zingen van het “Wilhelmus” werd onthaald. Vervolgens werd de TASC cd-rom afgespeeld die bedoeld is om de schaker meer inzicht te geven in de mogelijkheden van het schaakspel. Omdat zeker mijn schaakkennis aanvulling behoeft, aarzelde ik niet lang om deze aan te schaffen. Ik hoop dat mijn toekomstige tegenstanders dit zullen ervaren.

Er is in dit museum een uitgebreide schaakbibliotheek en tegen zeer aantrekkelijke prijzen kunnen -gebruikte- boeken worden aangeschaft.
Persoonlijk heb ik mij voorgenomen om toch met een zekere regelmaat dit centrum te bezoeken.

Helaas moest ik – nieuwjaarsreceptie verplichtingen – vroegtijdig afhaken en kon ik niet deelnemen aan de schaaksimultaan die door Eddy Sibbing werd gegeven.

Ik meen namens alle deelnemers te mogen vaststellen dat het niet alleen een leerzame en informatieve dag was maar ook een dag waarop met voldoening kan worden teruggeblikt.

Een bezoek aan Max Euwe Centrum is zeker de moeite waard!

Herman Runneboom, voorzitter Schaakvereniging “Amstel en Gein”

meer activiteiten