Gepubliceerd op 27 januari 2013

1e zaterdag druk bezocht

zaterdag 7 maart 2009 Op de eerste zaterdag van maart was het een drukte van belang: bijna 30 personen wisten de weg naar het MEC te vinden!

De Muider Schaakkring kwam met een grote delegatie het MEC bezoeken. Tijdens het koffierondje ontstond er direct een aardige discussie over de spelregels, waar het laatste woord nog niet over gezegd is. Vervolgens bekeek de groep een compilatie van beeldmateriaal om zich daarna te vermaken met enkele leuke, alternatieve schaakproblemen. Na het gebruikelijke “vragenuurtje” kon men kennis maken met de cd-rom van de Stappenmethode. Wederom bleek deze cd-rom geheel onbekend bij de clubschakers, maar was het enthousiasme groot. Uiteraard werd er ook nog geschaakt voordat men huiswaarts keerde. Een geslaagd bezoek!

muiderschaakkring
Grote delegatie van Muider Schaakkring bezoekt het Max Euwe Centrum

Naast de Muider-schakers waren er nog vele andere bezoekers, waaronder twee bezoekers uit Finland en twee jeugdige schakers die informatie over schaken wilden hebben. De jongkies gingen eerst in ons museum de antwoorden op onze “museumquizzen” zoeken. Daarna werd er dankbaar uit onze map met spreekbeurtmateriaal gekopieerd, zodat er binnenkort een fraai werkstuk en een interessante spreekbeurt valt te verwachten. Dat moet twee dikke voldoendes opleveren!

meer activiteiten