Gepubliceerd op 21 december 2012

Uitreiking van de Euwering

PERSBERICHT

Van Wijgerden nieuwe Euwe-ringdrager.

Bij de opening van het 50e Schaakfestival in Groningen heeft Genna Sosonko de Euwe-ring, de hoogste onderscheiding in het Nederlandse schaak, doorgegeven aan Cor van Wijgerden.

Max Euwe kreeg de ring in 1977 van de Gasunie voor zijn grote verdiensten voor het schaken in het algemeen en het jeugdschaak in het bijzonder. Sindsdien hebben Hans Bouwmeester, Jan Timman, Hans Böhm, Hans Ree en Genna Sosonko de ring mogen dragen.

De internationaal meester Van Wijgerden uit Coevorden was jarenlang bondscoach van de Nederlandse jeugd, de sub-top en de dames. Daarna was hij vele jaren hoofddocent van de Max Euwe Academie. Zijn bekendste pupillen zijn de grootmeesters John van der Wiel, Jeroen Piket, Loek van Wely, Jan Smeets, Daniel Stellwagen en Erwin L’Ami. Daarnaast is Van Wijgerden – samen met Rob Brunia – de grondlegger van de Stappenmethode. Deze leermethode is reeds vele jaren toonaangevend in Schakend Nederland: honderdduizenden hebben hiermee leren schaken. De methode is inmiddels ook in diverse andere landen in gebruik.

 Cor van Wijgerden
Cor van Wijgerden

Cor met Ring
van Wijgerden met ring

Poppema Van Wijgerden Sosonko
Sibrand Poppema, Cor van Wijgerden en Genna Sosonko

familie Euwe met fotoboeken
Familie Euwe met fotoboeken

Dharma Tjiam
Dharma Tjiam (forum)                                                                                                                                                  

 Jan Colly
Jan Colly